Spis og drik som en konge i Ukraine

11 august 2019 Søren Black
Spis og drik som en konge i Ukraine

Er pengene små, så overvej et besøg i Ukraines hovedstad Kiev. Her kan du spise og drikke på byens cafeer og restauranter som en sand konge. For selvom Ukraine er Europas fattigste land, så er det stedet, der er på vej op. Her får du simpelthen gode måltider for penge.

Et kig rundt på bygningerne i Kiev vidner om, at du ikke længere befinder dig i København eller Aarhus. Store monumentale bygninger er nemlig vidnesbyrd om, at Ukraine indtil murens fald var en fuld integreret del af Sovjetunionen. Men bevæger du dig ind på en af byens mange restauranter og cafeer, vil det du får serveret ikke sende mange tanker tilbage til den gamle østblok. Mange restauranter i Kiev er nemlig på et virkeligt højt niveau. Prisen er selvfølgelig det der springer først i øjnene. Der står typisk de samme tal som på et dansk menukort. Men her kan du til gengæld dividere prisen med fire.

Kylling, suppe eller ost

Når det kommer til retterne, kan du med fordel kaste dig over Chicken Kiev, som er en af landets helt store gourmet oplevelser. Chicken Kiev er i grunden blot et kyllingebryst, der er farseret med kryddersmør lavet af estragon, persille, basilikum og hvidløg. Men det smager virkelig herligt, og du får helt sikkert en god oplevelse, når du bryder den sprøde skorpe første gang, og sovsen nærmest kommer springende ud af kyllingen. Et andet tip er at prøve det georgiske køkken, som mange ukrainere har taget til sig. En af de velkendte specialiteter er uden tvivl khachapuri, der er en slags ostepizza eller brød med ost og æg. Den kan du med fordel skylle ned med en georgisk rødvin, der ofte er rubinrød eller sort. Lækre oste er også noget fra det georgiske køkken, der stærkt kan anbefales. I Kiev serverer de også den velkendte russiske suppe borsjtj, der er utrolig velsmagende og mættende.

Flere Nyheder