Oplev romantik syd for grænsen

15 september 2019 Søren Black
Oplev romantik syd for grænsen

Tyskland har meget mere at byde på end grænsekiosker og motorveje, der kan føre dig gennem Alperne. Vores store nabo mod syd har en romantisk rute, der fører dig forbi vinmarker, bymure og eventyrslotte.

En ferie i Würzburg lyder måske ikke så romantisk som en tur til Toscana eller St. Tropez. Men ikke desto mindre har Tyskland faktisk meget mere at vise frem, end de fleste aner. For har man kun oplevet Fleggaard eller de endeløse motorveje i Tyskland, så er der jo ikke noget at sige til, at vores nabo mod syd ikke bonner ud som det oplagte feriemål. Men forlader du den dødsyge tyske asfalt og kører fra ved Würzburg, så kan du faktisk køre 400 kilometer sydpå ad det tyskerne selv kalder for Romantische Strasse, der oversat til dansk betyder Den Romantiske Rute. Ruten starter som sagt i Würzburg og bevæger sig helt ned til Füssen i syd, tæt på grænsen til Østrig. Denne rute byder på et væld af middelalderbyer, eventyrslotte og store kirker. Derudover kan du på turen nyde synet af frodige vinmarker, idylliske floder og høje bjerge.

Bymure og eventyrslotte

I Würzburg kommer du til en virkelig gammel by, der i 2004 fejrede sit 1300-års jubilæum. Og det kan ses på byens seværdigheder, der for eksempel byder på barokpalæet Der Residenz. Det er godt nok kun 300 år gammelt, men stadigvæk byder det for eksempel på Tysklands største loftsmaleri. Fortsætter du sydpå, er den lille by Rothenburg ob der Tauber en af de største seværdigheder på Den Romantiske Rute. Byen er blevet kaldt for den bedst bevarede europæiske middelalderby, og det finder du hurtigt ud af hvorfor. Her findes nemlig en gammel bymur, der er fuldt bevaret. Turen op ad de skæve trin giver en flot udsigt fra muren ud over den gamle middelalderby. Når du er kommet helt ned til Füssen, og Den Romantiske Rute ender, kan du med fordel tage en lille smuttur til slottet Neuschwanstein. Dette prægtige eventyrslot inspirerede i sin tid Walt Disney til at opføre Torneroseslottet i Californien i forbindelse med opbygningen af det første Disneyland i 1955.

Flere Nyheder