Oplev et uspoleret paradis på Karimunjawa i Indonesien

23 maj 2019 Kamilla Tolnø
Oplev et uspoleret paradis på Karimunjawa i Indonesien

De fleste kender Indonesien som lidt af et paradis. Landet består af en række øer, som er kendetegnet ved deres smukke natur og varme klima. Turister valfarter til Indonesien, som er lidt af et paradis på jord, samtidig med at det er utroligt billigt at leve der. Det er især tydeligt på Bali, der i disse år bliver overstrømmet med turister fra hele verden. Det kan godt gå lidt ud over charmen, når man skal dele de smukke strande med tusindvis af andre. Heldigvis er der også andre muligheder, som ikke er så kendte, men som giver samme unikke og paradisiske oplevelser. Et godt eksempel er øgruppen Karimunjawa, der er beliggende lidt uden for kysten på hovedøen, Java.

Karimunjawa er et uopdaget paradis

Karimunjawa betyder på indonesisk ”et stenkast fra Java”. Øgruppen består af mange mindre øer, hvor en del af dem er fredet og dermed ubeboede. Området er kendt for utrolig snorkling og smukke strande, hvor det ikke er svært at finde en, man kan have helt for sig selv. Karimunjawa er nemlig ikke rigtig kommet på landkortet for andre end lokale turister. Hvis man vil opleve det autentiske Indonesien, få fred og ro og ikke mindst få mest muligt ud af sine penge, så er Karimunjawa det oplagte valg.

Utrolig snorkling i klart vand

Karimunjawas strande består af hvidt, fint sand og helt klart, blåt vand. Derfor er det det oplagte sted at snorkle. Man kan da også være heldig at se både skildpadder, rokker, muræner og små hajer i vandet omkring øerne. Det er samtidig en stor fordel for koralrevene, at der endnu ikke er mange turister i området, da det er med til at beskytte og bevare dem. Hvis man leder efter et helt uberørt og ukendt paradis, som man kan have helt for sig selv, er Karimunjawa det oplagte valg.

Flere Nyheder