Københavns Lufthavn forventer passagerrekord

24 juni 2019 Søren Black
Københavns Lufthavn forventer passagerrekord

Med over 100.000 rejsende om dagen bliver der stor travlhed i Københavns Lufthavn denne sommer. Så hav godt med tålmodighed med, og forbered dig godt hjemmefra, hvis du har planlagt en flyvning ud af den danske hovedstad.

Starter din sommerferie i Københavns Lufthavn, så medbring gerne tålmodighed, godt humør og masser af overskud. For lufthavnen i Kastrup satser nemlig stærkt på at kunne slå den passagerrekord, der blev nået i sommeren 2018. Dengang var der 109.399 rejsende på en enkelt dag. Den rekord ser ud til at blive slået med en forventning om 111.500 passagerer alene i løbet af tirsdag den 16. juli. Henover de tre sommermåneder fra juni til og med august forventes der 37 dage, hvor flere end 100.000 rejsende vil stikke igennem Københavns Lufthavn på vej ud i verden. Alt i alt forventes der omkring ni millioner rejsende i de tre måneder.

Forbered dig hjemmefra

Fra lufthavnens side er anbefalingen da også, at man udover at medbringe det gode humør også sørger for at være godt forberedt inden ankomst i lufthavnen. Det kan du blandt andet gøre ved at tjekke ind hjemmefra og sørge for, at din håndbagage er pakket rigtigt, så du kan slippe hurtigt igennem sikkerhedskontrollen. Ved at pakke elektronik og væsker øverst i håndbagagen, kan du hurtigt få det op på bakkerne, der sender dine ting igennem sikkerhedstjekket.

Reserver din p-plads i god tid

Kommer du til lufthavnen i bil, så bør du også være opmærksom på, at der er rift om de 10.690 p-pladser, Københavns Lufthavn råder over. Derfor er det en rigtig god ide at reservere en plads i god tid, så du slipper for at må smide bilen helt ubevogtet i et villakvarter i nærheden. Parkeringssituationen i Københavns Lufthavn er denne sommer ekstra udfordret af det kommende Comfort Hotel og konferencecenter, der er ved at blive opført ved siden af Clarion Hotel. Det betyder, at der er p-pladser, som først kommer, når hotellet står færdig med en p-kælder i 2020.

Flere Nyheder