Kineserne på vej med giga-lufthavn

28 juli 2019 Søren Black
Kineserne på vej med giga-lufthavn

Når over en milliard kinesere ønsker at flyve ud i verden, kræver det selvsagt noget af en kæmpe lufthavn. Sådan en er på vej i Beijing, hvor der forventes op mod 100 millioner passagerer om året, når den er fuldt udbygget.

Trods en truende handelskrig mellem Kina og USA, så går det stadigvæk rigtig godt med den kinesiske økonomi. Det betyder blandt andet, at de store byggeprojekter kineserne har haft gang i de sidste par år ser ud til at fortsætte. I september 2019 åbner i hvert fald en splinterny lufthavn i den kinesiske hovedstad Beijing. Lufthaven med navnet Beijing Daxing International Airport bliver allerede før dens åbning spået en fremtid som verdens største målt på rejsende igennem lufthavnen. Den store terminal bliver da også på op til 100.000 kvadratmeter, og skal som sagt ende med at kunne tage imod op til 100 millioner passagerer om året. Med de mange passagerer kommer lufthavnen i Kina tæt på at kunne matche den på nuværende tidspunkt travleste lufthavn i verden. Det er Hartfield-Jackson i Atlanta, der har et årligt passagertal på 107 millioner. Når Daxing-lufthavn åbner til september bliver det i første omgang med fire landingsbaner, men det er planen med tiden, at der skal udvides til seks baner.

Store forsinkelser i nuværende lufthavn

Og den nye lufthavn i Kinas hovedstad kommer da virkelig også på et tidspunkt, hvor der er hårdt brug for den. For når du i dag flyver til Beijing, lander du i Beijing Capital International Airport. Her bliver der dagligt omkring 400 fly forsinket, da denne lufthavn slet ikke kan tage imod alle de mange kinesere, der har fået lyst til at rejse ud i verden. Nogle af de mange rejsende kinesere lander hvert år i Københavns Lufthavn. Her er man også i fuld gang med en omfattende udvidelse. Men det er dog på et noget mere beskedent plan. Med udvidelsen ønsker lufthavnen i Kastrup at gøre det muligt at gå fra at kunne tage imod de nuværende 30 millioner passagerer om året til omkring 40 millioner rejsende.

Flere Nyheder