Her er Lonely Planets top 10 over must sees i Europa

21 maj 2019 Emilie Jacobsen
Her er Lonely Planets top 10 over must sees i Europa

Skal du på ferie i Europa, kan det være en god ide, at du får inspiration fra Lonely Planet til, hvor du skal hen. Udgiveren af nogle af de mest populære rejsebøger i verden kårer hvert år spændende steder i Europa og på andre kontinenter, som, de mener, er et besøg værd. I år er det et mix af lande, byer og områder, der får dig lidt væk fra de vante rejseruter i Europa. Her er de 10 steder, som Lonely Planet mener, at du skal besøge: 

1. Tatrasbjergene i Slovakiet – er et fantastisk område for vandrere. Der er lette og svære ruter, og mulighed for at overnatte i bjergene eller tage ned med skilift om aftenen. 

2. Madrid i Spanien – en hyggelig storby, der byder på et væld af oplevelser. Byen har et af Europas bedste natteliv, så er du til fest og farver, er byen selvfølgelig et must. 

3. The Arctic Coast Way i Island – De fleste har fokus på Reykjavik og Den Gyldne Cirkel af seværdigheder, når de tager til byen. Men det er synd, da den nordlige del af Island også har rigtig meget at byde på. 

4. Hercegovina i Bosnien Hercegovina – I Hercegovina kan du blandt andet komme ud at cykle på CIRO cykelruten. Den løber langs en gammel jernbane, der gik fra Mostar til Dubrovnik. 

5. Bari i Italien – Kulturen blomstrer igen i Bari efter en periode, hvor det primært har været en by, som turister brugte som udgangspunkt for at komme til strandene i nærheden. Nu er det dog værd at gøre et stop i byen. 

6. Shetland i Skotland – Vil du finde en plet i Europa, som du kan have for dig selv, er det Shetland, du skal tage til. Øerne ligger 170 kilometer fra Skotland og byder på fantastiske udsigter. 

7. Lyon i Frankrig – Lyon er på mange måder som en miniudgave af Paris: En flot by med en lækker madkultur og masser af kultur. Også slipper du for horderne, der flokkes om Paris. 

De øvrige steder er Liechtenstein, Vevey i Schweiz og Istrien i Kroatien. 

Flere Nyheder