Giver det mening at klimakompensere sine flyrejser?

26 april 2019 Emilie Jacobsen
Giver det mening at klimakompensere sine flyrejser?

Det er efterhånden en kendsgerning, som alle rejselystne må forholde sig til, at deres rejser med fly udleder masser af CO2-gasser. Så mange, at det rent faktisk ville gøre en forskel, hvis vi begyndte at flyve mindre. Derfor er der flere og flere, der er begyndt at klimakompensere, når de tager ud at flyve. Det betyder, at de typisk giver penge til en organisation, der bruger pengene på at plante træer eller lignende alternativer, der kan være med til at sænke CO2-niveauet i atmosfæren. 

Det er med til at give en bedre samvittighed, at du gør det, men nytter det overhovedet noget? Både ja og nej. Træerne bruger CO2 til at vokse. Der vil derfor komme mindre CO2 i atmosfæren, når der er flere træer. Men det stopper jo ikke, at du udleder CO2, når du flyver. Derfor giver det altså ikke helt mening, selvom det selvfølgelig er bedre, at du klimakompenserer, end at du helt lader være. 

Men hvad skal du så gøre, når du elsker at rejse? Skal du så helt droppe flyveturene? Eller have superdårlig samvittighed, hver gang du tager ud at flyve? Selvfølgelig skal du ikke det. Du må stadig gerne tage ud at flyve, det handler bare om, at du gør det med lidt mere omtanke. At du for eksempel er væk i længere tid, når du så vælger at flyve.

Hvis du kun skal på en kortere tur, for eksempel en storbyferie, giver det langt bedre mening, at du vælger en destination, hvor du kan tage tog eller bus til. det er med til at gøre, at du ikke udleder lige så meget CO2. 

Men hvis der er et sted, hvor du drømmer om at tage hen, og hvor det er helt umuligt at komme dertil, hvis du ikke flyver, er det selvfølgelig bedre, at du tager af sted – i stedet for bare at drømme. 

Flere Nyheder