Ferienyt: På budgetferie i Europa

05 september 2019 Astrid Pedersen
Ferienyt: På budgetferie i Europa

Er du studerende eller arbejdsløs – eller rækker ferie budgettet af andre grunde ikke til de helt store udskejelser – er der til alt held mulighed for at holde ganske fornuftige og berigende ferier uden for landets grænser. Det er blot et spørgsmål om at vælge de rette destinationer – og, om muligt, de rigtige tidspunkter at foretage sin rejse.

Det er klart, at du ikke kommer særlig langt uden for Europa, når ferien skal foregå på et budget. Til gengæld ligger der masser af oplevelser og venter på nogen af de smukkeste og mest interessante europæiske destinationer. Du kan for eksempel kigge mod øst.

Novi Sad, Serbien – inspirerende og mangfoldig

Novi Sad har sin geografiske placering ved bredden af Donau. Den smukke by er nok mest kendt for sin livlige Exit festival, som afholdes hver juli i Petrovaradin-fæstningen. Du behøver dog ikke at være en fan af musik for at nyde det tidligere østrig-ungarske imperiums citadel. En vandretur i den historiske by byder blandt andet på en aldeles bjergtagende udsigt. Du skal dog være hurtig, hvis du vil være frontløber. Novi Sad er udnævnt som europæisk kulturhovedstad i 2021 – og så er det muligvis slut med at være en billig by!

Brașov, Rumænien – idyl i Karpaterne

Noget af Europas fineste natur finder du i Østeuropa, nærmere betegnet Karpaterne – en kæde af tæt skov, som buer sig gennem Central- og Østeuropa. Karpaterne byder på alskens udendørs aktiviteter så som vandreture og camping, samt et righoldigt plante- og dyreliv.

I selve Brașov kan du af brostensbelagte gader gå til Catherine’s Gate, byens sidste originale middelalderport – som taget ud af et eventyr. Og så må du ikke gå glip af Biserica Neagra, den sorte kirke, eller udsigten fra Brașovs helt eget ”Hollywood-skilt” højt oppe i de skovklædte bakker.

Du kan få flere tips til din budgetferie i Europa på ferie-nyt.dk

Flere Nyheder