Berlin hitter stadig

26 april 2019 Søren Black
Berlin hitter stadig

Historie, shopping eller kunst – Berlin har det hele

Mange danskerne benytter foråret til et besøg i en europæisk storby. Her ligger Berlin stadig højt over populære rejsemål, der både er billige og nemme at komme til.

Ønsker du en ferie i en storby med historiske monumenter, trendy butikker og et pulserende natteliv, så er tyskernes hovedstad Berlin det mest oplagte valg til en forlænget weekend. Her møder du en utrolig smeltedigel af historie, moderne kultur og god underholdning, uanset hvor i byen du bevæger dig rundt. Hver bydel i Berlin har noget vidt forskelligt at tilbyde. I området ved Alexander Platz og fjernsynstårnet emmer det hele meget af det tidligere DDR, mens varehuset KaDeWe i Tauentzienstraße er et sandt paradis for alle, der ønsker at shoppe. Interesseret du dig for kunst, så bør du aflægge et besøg i byens kunstneriske bydel Prenzlauer Berg. Endelig kan du i Kreuzberg føle dig ung og smart med de hippe berlinere. Men den tyske hovedstad er selvfølgelig også det mest oplagte by at besøge, hvis du har en historisk interesse i det forrige århundrede. For her i Berlin er rig mulighed for at blive klogere på Det tredje rige i 1930’erne, konflikten mellem Øst og Vest i efterkrigstiden eller det gamle Egypten, som du kan studere nærmere på Det Egyptiske Museum.

Prøjsiske kødboller eller en aften i mørke

Berlin er både et billigt og betagende bekendtskab, når det kommer til de kulinariske glæder. Her finder du både den klassiske currywurst mit pommes, og den lækre æblekage apfelstrudel, som er den perfekte dessert til ethvert måltid. Ønsker du at hæve niveauet en smule, kan du for eksempel prøve den prøjsiske klassiker Königsberger klopse. Denne meget tyske ret består af kødboller, der er kogt i en suppe af vand, urter og hvidvin. Ønsker du derimod en restaurant-oplevelse noget ud over det du plejer, så kan restauranten Unsicht-Bar anbefales. På denne restaurant får du serveret omkring 3-4 retter mad i totalt mørke. Alle tjenerne på unsicht-Bar er totalt blinde, og meningen er derfor, at du på denne restaurant skal prøve at være blind.

Flere Nyheder