10 steder, hvor du kan bo i et tidligere hotel på ferien

28 juli 2019 Emilie Jacobsen
10 steder, hvor du kan bo i et tidligere hotel på ferien

De fleste af os kan nok kun forestille sig få ting, der er værre, end at skulle tilbringe en nat i fængsel, for ikke at tale om flere af dem. Når det er tidligere fængsler, der er tale om, vil de dog som regel have en helt anden og dragende effekt på os rejsende. Derfor er det også, at der er flere steder rundt om i verden, hvor du har mulighed for at overnatte i et tidligere fængsel, der nu er blevet omdannet til hotel eller hostel. Her er en liste med 10 af stederne: 

1. Liberty Hotel i Boston – Tidligere var det stedet, hvor nogle af Bostons mest berygtede kriminelle overnattede. I dag er det et lækkert hotel, hvor der ikke er sparet på noget. 

2. Het Arresthuis Hotel i Amsterdam 

3. Shepton Mallet i England – Fængslet siges at være et af verdens mest hjemsøgte steder. Det har været i brug helt fra 1610, og indtil 1945 blev der udført dødsstraffe i fængslet. 

4. Hostel Cecilica i Ljubljana, Slovenien 

5. Four Seasons Hotel Istanbul i Istanbul, Tyrkiet – Tjek ind her for at se, hvordan Four Seasons har forvandlet et tidligere fængsel til et luksuriøst hotel. 

6. Babaras Luzern i Schweiz

7. Oxford Castle i England – Stedet fungerede som et fængsel helt indtil 1996. Selvom det i dag er et luksushotel, hvor du ikke kommer til at mangle noget, er det stadig tydeligt at se, at det har været et fængsel. 

8. Lloyd Hotel i Amsterdam – Stedet blev et fængsel under 2. Verdenskrig. Efter krigens afslutningen fungerede det fortsat som et fængsel, først for voksne og senere for unge. 

9. HI Ottawa Jail Hostel i Ottawa, Canada

10. Hotel Katajanokka i Helsinki – Stedet har fungeret som fængsel indtil 2002, og både en tidligere præsident og en tidligere finsk statsminister har siddet i fængslet, da det var i brug. 

Vil du ikke rejse så langt, når du skal overnatte i et fængsel – uden at have gjort noget ulovligt selvfølgelig – kan du nøjes med at tage til Horsens, hvor det tidligere fængsel er blevet omdannet til et museum, koncertsted og hotel. 

Flere Nyheder